On The Road eindelijk verfilmd?

26 februari 2007

Hij had de filmrechten al 37 jaar in zijn bezit, maar nu heeft Francis Ford Coppola eindelijk concrete plannen om van het cultboek On The Road van Jack Kerouac een film te maken. Coppola beweert dat het zolang duurde om een film te maken omdat nooit eerder de geschikte combinatie van scenarist – regisseur is gevonden. Maar die combinatie heeft Coppola nu dus wel.

 

Het is Jose Riveira die momenteel druk in de weer is met het scenario van On The Road en het is Walter Salles die uiteindelijk de regie voor zijn rekening zal nemen. De film zal meer dan waarschijnlijk een roadmovie worden en daarmee hebben Salles en Riveira al ervaring want zij schreven ook het scenario van The Motorcycle Diaries. De link tussen beide films is trouwens duidelijk: beiden zijn road movies over twee jonge mannen die onderweg allerlei levenslessen leren. Beide zijn heel invloedrijk, worden door een cultaanhang gevolgd en zijn geschreven door mannen die symbool staan voor een hele generatie: Che Guevara en Jack Kerouac. De keuze voor de tandem Riviera – Salles ligt dus eigenlijk voor de hand.

 

“On the Road is a seminal book that gave voice to a whole generation — capturing its hunger for experience, unwillingness to accept imposed truths and dissatisfaction with the status quo. It is as modern today as it was four decades ago”, aldus Walter Salles.

 

Francis Ford Coppola zal met zijn maatschappij Zootrope de productie verzorgen. De release zou voor 2009 zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: